Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
“OPEN JE HANDEN” “OPEN JE HANDEN”

Veertig dagen lang openen wij onze handen. Want we geloven dat God onze handen steeds opnieuw vult. En dat we met elkaar mogen delen wat we hebben ontvangen. Open uw handen en kijk eens aandachtig naar wat u hebt. Wat kunt u delen? Een glimlach, een uurtje tijd, uw aandacht,  creativiteit, kookkunst of uw geld. In het bijbelverhaal voedde Jezus een menigte met maar vijf broden en twee vissen. Een klein gebaar doet soms al wonderen.
 
-De ZWO commissie nodigt u, jullie uit om dit concreet te doen door iets aan te bieden voor de medemens, vb. een cake, een bloemstukje, een vogelhuisje, een paar gebreide sokken, zelfgemaakte kaarten, een tegoedbon om een auto schoon te maken enz. enz.
Iedereen, jong of oud kan daaraan meedoen en de handen uit de mouwen steken! We willen al deze gaven op 8 maart, na de kerkdienst die door de gezinsdienstcommissie in samenwerking met de ZWO commissie wordt georganiseerd,  verkopen voor kleine bedragen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de 2 binnenlandse projecten.  Meer info in het volgende kerkblad.
 
-Vervolgens word je eigenlijk uitgedaagd om in deze periode wat sober te leven c.q. te vasten. Dat kan op allerlei manieren zoals je onthouden van vlees, snoep of alcohol bijvoorbeeld.
Het geld wat daarmee wordt uitgespaard kan dan worden aangewend voor mensen die dat hard nodig hebben. U kunt het bijvoorbeeld kwijt in het spaardoosje. De opbrengst hiervan gaat naar het werk van de broeders van Taizé in Bangladesh. Zending, inkomensondersteuning, gezondheidszorg en onderwijs zijn de speerpunten in hun werk. Ze geven naailes aan vrouwen, alfabetiseringscursussen en huishoudelijke trainingen. Kinderen krijgen bijbelonderwijs op de zondagsschool en pastors krijgen bijbelcursus. Soms wordt er een koe als bron van inkomsten geschonken aan een arme familie. Hele praktische en concrete hulp dus!
Neemt u een spaardoosje uit de kerk mee 15 of 22 februari? In ieder huishouden van onze gemeente zou er eentje moeten staan, toch?? Iedere gift wordt zeer gewaardeerd!
-Tot slot zijn dit jaar natuurlijk ook de paasgroetkaarten voor gevangenen verkrijgbaar.
Het is echt niet in te denken wat het ontvangen van een kaart voor een gevangene betekent! Voor ons zo’n kleine moeite maar voor de ontvanger een teken van aandacht en medeleven. Zondag 8 maart kunt u deze kopen voor 2 euro zodat ze vóór Pasen aan kunnen komen. Behalve Engels- en Spaanstalige kaarten zijn er dit jaar weer eens Nederlandstalige kaarten te koop.  U hoeft alleen uw naam en een evt. groet op de kaart te schrijven en dan kan de kaart op de post.
Vertrouwde en nieuwe acties dus in deze 40dagentijd. De opbrengsten hiervan gaan dus niet naar onze Ghanese projecten maar voor speciale projecten (in binnen-, en buitenland) die door Kerk in Actie voor de 40-dagentijd zijn geselecteerd.
 
Namens de ZWO Commissie,
Jeanette Binnekamp

terug
 
 
 

Inloggen


 

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 22-02-2019 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 25-02-2019 om 18:30 uur
meer details

 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.