Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

vr 21 september 2018

Startweekend: Christelijke cabaretier in de kerk

Locatie: 
 Nicolauskerk
Tijdstip: 
 19:30 uur inloop

De cabaretshow is één van de onderdelen van ons startweekend. Het hele dorp is uitgenodigd. Walinga weet als weinig anderen het aloude evangelie in een eigentijds jasje te gieten en aan te tonen waarom het De Blijde Boodschap wordt genoemd. Zijn shows zijn toegankelijk voor super-, rand-, bij- en niet-gelovigen.
In “Happen naar de Baas” doet hij uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, maar zichzelf.
In de show zitten verscheidene liedjes die op zijn cd “Wie ben jij” staan.
In “Happen naar de Baas” probeert de cabaretier op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over dromen, wensen en verlangens.
In “Happen naar de Baas” ontdekt de cabaretier waarom de hoofdpersoon van “er loopt een man over het water” de mensheid vergeleek met vissen. Jezus riep immers zijn volgelingen op om “vissers van mensen” te worden.
Ruurd Walinga probeert verscheidene mensen aan de haak te slaan. Ook al voelt iedereen zich een visje in het water, het is verfrissend om eens boven water gehaald te worden, zal de cabaretier bewijzen.
Walinga speelt in allerlei kerken door het hele land, maar ook op scholen en voor jeugdgroepen, kinderen en ouderen.
Namens de startdagcommissie,
Marja Bakker, Jacqueline Eggebeen en Corine van Eck

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 20-11-2018 om 19.30 uur
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 20-11-2018 om 19:15 uur
meer details

 
Nieuwe expositie
Op dit moment zijn in ons kerkgebouw prachtige schilderijen van ons gemeentelid Nelleke Luteijn te bewonderen. Natuurlijk is de kerk elke zondag open om ze te bekijken. (zie fotoalbum)
Meer info
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.