Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 

za 19 oktober 2019

Kunst in de kerk

Tijdstip: 
 11:00 uur  - 15:00 uur

Thijs Remijn werd 82 jaar geleden geboren in ’s-Heer Hendrikskinderen en woont tegenwoordig in het Zuid-Hollandse Vlaardingen. Hij begon pas op latere leeftijd met schilderen. Zo’n 14 jaar geleden pas begon hij, na wat aanwijzingen van een bevriende kunstschilder, met het schilderen van boten en schepen en havengezichten. Dit ging hem zo goed af, dat hulp van buitenaf al snel niet meer nodig was. Hij ontpopte zich tot een ware fijnschilder. Dit heeft hij laten zien in een serie “boerderijen” met exact weergegeven steentjes. Dit fijne werk kwam nog meer tot zijn recht in een latere serie, tot in de kleinste details afgewerkt, namelijk “de kerkdeuren”.  Hij heeft in een korte tijd heel veel Zeeuwse kerken bezocht en de deuren geschilderd en dit is inmiddels een prachtige serie geworden, waarvan er nu veel in onze kerk hangen. U zult vast sommige deuren herkennen. U zult zich verwonderen door deze fijnschilderkunst en het is vooral bewonderingswaardig, dat iemand zich in zo’n korte tijd tot een verdienstelijke fijnschilder heeft ontwikkeld.
Op zaterdag 19 oktober is de kerk van 11.00 uur tot 15.00 uur open om de schilderijen rustig van dichtbij te kunnen bekijken. De kunstenaar zal die dag aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden en mooie verhalen te vertellen rondom zijn werk.
Van harte bij iedereen aanbevolen.

Namens de kunstcommissie,
ds. C.A. van Eck

terug
 


 
 

Inloggen


 

Kunst in de kerk
datum en tijdstip 19-10-2019 om 11:00 uur
meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 21-10-2019 om 18:30 uur
meer details

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 22-10-2019 om 19.30 uur
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 22-10-2019 om 19:15 uur
meer details

 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.