Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep febr. 2016 Berichten van de Z.W.O.-groep febr. 2016
Bij het kerkblad heeft u een bouwpakket van het bekende spaardoosje ontvangen. Dit spaardoosje is bedoeld voor de 40 dagentijd die 10 februari begint. Juist in deze periode voorafgaand aan het Paasfeest is het goed om te delen vanuit onze overvloed. Vooral nu we worden overspoeld met beelden van mensen die op de vlucht zijn voor geweld en oorlog. Zet het op tafel neer zodat het hele gezin er dagelijks aan wordt herinnerd. Met Pasen ontvangen we de volle doosjes graag terug in de kerk, in de brievenbus van de Brug of bij mij aan huis.
 In de kerk zullen ook een aantal kant en klare  doosjes  te verkrijgen zijn voor diegenen die het kerkblad digitaal ontvangen en voor hen die het niet lukt het doosje in elkaar te zetten.
Dit jaar zal de opbrengst van deze doosjes geheel ten goede komen aan het project van Jasper Maas in Ghana. Het is bijzonder dat dit project door Kerkinactie vooral ook in deze periode landelijk onder de aandacht wordt gebracht! Dit project steunen wij als gemeente, zoals u weet, nu al ruim 2 jaar tezamen met het project van Marleen van Asselt van Onyame in Ghana. Juist omdat we voor het afronden dan deze projecten per 1 januari 2017 ons streefbedrag van € 3000 per project niet dreigen te halen een bijzonder mooie samenloop om er helemaal voor te gaan dit jaar!!!
 
Dit jaar willen we als gemeente ook weer stilstaan bij het leed van gevangenen.  Het gevoel buiten de maatschappij te staan en er niet toe te doen is niet te beschrijven. Een kaart met een groet is voor hen een geweldige bemoediging om niet op te geven. De kaarten worden verkocht op 7 februari bij het koffie drinken na de kerkdienst en op 14 februari in de hal van de kerk zodat ze met het Paasfeest kunnen worden uitgedeeld.
Op zondag 7 februari bent u van harte uitgenodigd voor koffie/thee in de Brug waarbij de wereldwinkel weer geopend is. Van harte welkom om deze mooie en eerlijke producten te zien, kopen en bestellen.
 
Als commissie willen we, net als voorgaande jaren, de nood binnen eigen land niet vergeten en op een zondag in de veertigdagentijd voor de twee binnenlands projecten die Kerk-in-actie dit jaar heeft uitgekozen uw aandacht vragen. U hoort er in een volgend kerkblad meer over.
 
Tenslotte wil ik uw aandacht vragen voor de bijgevoegde geldwervingsbrief voor onze Ghanese projecten. Het is voor ons een geweldige uitdaging om ons tot doel gestelde streefbedrag van € 6000 te halen. Dit bedrag hebben we berekend door naar de inkomsten van de voorgaande periodes te kijken waarbij rekening is gehouden met ons krimpende ledenaantal. Een reëel bedrag dus.
 
Wij hebben de indruk dat het werk van ZWO voor veel mensen toch ver van hen afstaat. In letterlijke zin is dat natuurlijk zo maar in zekere zin is het een taak van iedere volgeling van Jezus om om te zien naar de arme naaste en dus een extra verantwoording voor ons allemaal! Laten we met elkaar onze schouders eronder zetten en een extra gift overmaken zodat de barometerstand omhoog vliegt…
Dát is nog eens handen en voeten geven aan het thema van 40-dagentijd 2016!!
 
Namens de ZWO commissie,
Jeanette Binnekamp
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 20-08-2019 om 19.30 uur
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 20-08-2019 om 19:15 uur
meer details

 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.