Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep mrt. 2016 Berichten van de Z.W.O.-groep mrt. 2016
De projecten zijn:
stichting “de Vrolijkheid”, welke o.a. ook werkzaam is in het azc in Goes. Specifiek voor kinderen in asielzoekerscentra wordt gelegenheid geboden om te kunnen spelen, muziek te maken, knutselen.
De Kinderwinkel in Den Haag, vanuit diaconieën daar opgezet.  Kinderen uit gezinnen waar armoede en werkloosheid voor grote problemen zorgen kunnen daar op adem komen. Met sport, spel, muziek en een luisterend oor.
Diaconaal centrum “Stap Verder” in Amsterdam waarin vrijwilligers zich richten op migranten die kosteloos juridisch, medisch en/of sociaal advies kunnen krijgen maar ook taallessen en hulp bij opvoeden in deze andere cultuur. Zodat deze medelanders zich ook echt thuis gaan voelen in ons land.
In deze dienst wordt er gecollecteerd voor deze doelen.
Na de dienst drinken we gratis  koffie/thee of limonade waarbij u allerlei lekkers kunt kopen voor de goede doelen. Ook kunt u lekkers kopen om mee te nemen naar huis, dit kan eventueel per kleinere porties voor kleinere huishoudens. Hiermee zet u letterlijk een stap naar de ander!
Nog een stap zet u door voor deze actie iets in te leveren wat u zelf heeft gebakken: appeltaart, cake, boterkoek, het kan allemaal. U kunt uzelf hiervoor aanmelden op de flapover die 6 maart hiervoor zal klaarstaan.
 
Sinds kort is het ook mogelijk om uw lege cartridges in te leveren in de ZWO bak! Wel graag goed verpakt aanleveren. Samen met pennen met reclame-opdruk, postzegels, aanzichtkaarten en oude mobieltjes levert dit landelijk  jaarlijks een opbrengst van duizenden euro’s op voor Kerkinactie.
 
Tot slot nog nieuws van Jasper Maas uit Tamale (Ghana):
“Inmiddels is het bouwproject van de muren rond het trainingscentrum bijna afgerond en zien we al bouwend langzaam verbeteringen ontstaan op het gebied van veiligheid, privacy en sanitatie.  Nehemia, die het volk Israël oproept om de muur rondom Jeruzalem te herstellen (Neh2;18b) .Deze tekst  is gebruikt ter bemoediging bij bijeenkomsten en om fondsen te werven. In Ghana bouwt men stenen muurtjes rond huizen, scholen en andere eigendommen. Houten schuttingen zouden in het warme, soms vochtige weer niet lang standhouden. Op ons trainingscentrum doet iedereen mee, de fundering is gegraven door mannen uit de buurt, het water gedragen door de vrouwen. Al bouwend worden we er steeds aan herinnerd dat we geroepen zijn om “het licht in de wereld” te zijn en onszelf door het bouwen van de muur niet af te sluiten voor nood en onrecht om ons heen. Daarbij zijn er ook spanningen en een voortdurende zoektocht naar een balans tussen opkomen voor je eigen geloof en openstaan voor dat van mensen om je heen. Zeker als kerk en christelijk centrum in een voornamelijk islamitische omgeving als die in Noord Ghana.”
De opbrengst van uw spaardoosje komt ten goede aan het project van Jasper Maas.
 
Namens de ZWO-commissie,                                                                                   
Jeanette Binnekamp
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 20-08-2019 om 19.30 uur
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 20-08-2019 om 19:15 uur
meer details

 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.