Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep november 2016 Berichten van de Z.W.O.-groep november 2016
Van Marleen ontvingen we hele verdrietige berichten. Kon ik vorige maand nog melden (met foto) dat Blessing na een zware hartoperatie aan het opknappen was, op 28 september bleek het tij te keren: ze werd  acuut zieker en overleed in de nacht die daarop volgde. Verder beviel in de week daarna Jennifer, de vrouw van een van de medewerkers van Onyame in Ghana van een kindje dat kort voor de geboorte was overleden, daarnaast zijn er zorgen over de gezondheid van Jennifer. Comfort, de vrouw van een van Marleens pleegzoons lijdt al 2 jaar aan een psychische stoornis. Een paar weken geleden is de situatie uit de hand gelopen, zij moet continu worden begeleid omdat ze anders anderen of zichzelf iets aan zou kunnen doen. Haar 3 jonge kinderen verblijven in Marleens pleeggezin en worden door hun vader dagelijks naar school gebracht. Ziekte, dood en problemen zijn allemaal deel van het leven. Hoewel het Marleens doel en verlangen is om mensen te helpen een beter en zelfstandiger bestaan op te bouwen (zoals zo mooi in haar doelstelling staat vermeld) ontkomt ze niet aan deze facetten van het leven. Maar zoals ze schrijft: “Ik blijf er van overtuigd dat ik leef en werk volgens het plan dat God met mij heeft en dat Hij voorziet in alles wat daarvoor nodig is.”
 
Er zijn ook mooie dingen te melden: Marleens collega Vida is voor de 7e keer oma geworden van een gezonde jongen. Vida’s schoondochter maakt het goed en helpt tijdelijk met de administratie van het fosterhome in Sandema waar ze verblijft met haar kindje. En groot is de dankbaarheid voor de prachtige opbrengst van de heel gezellige dienstenveiling in Heinkenszand op 14 oktober. Het was een mooie avond met leuke diensten zoals b.v. een dominee die gaat kappen (niet met preken hoor), een trip in een 2CV en een vlucht in een zweefvliegtuig. De opbrengst was € 5049,-.  Dit geld zal gebruikt worden voor de scholing van kinderen en jongeren in Ghana.
 
Marleen vertrekt 2 oktober naar Ghana, dit keer met gemengde gevoelens, omdat haar moeder nog niet helemaal is hersteld van een operatie en nog in Ter Valcke verblijft. Haar thuiskomst zal moeilijk voor haar zijn, omdat Marleens vader twee weken geleden heel plotseling is overleden. Marleen schrijft: “alle tijden zijn in Zijn hand, de tijden van leven en sterven, van reizen en thuiskomen.” Ze eindigt haar brief met de woorden die bovenaan het overlijdensbericht van haar vader stonden:
 
Troost allen, die, in nood en smart,
tot U verheffen ’t angstig hart.
Maak ons in tegenspoeden stil.
Hoor ons, o God, om Jezus wil!
 
Op 6 november bent u van harte welkom om na de dienst koffie/thee of limonade te komen drinken in de Brug. U kunt uw bestellijst (zie bij downloads) voor wereldwinkel producten  inleveren. Deze lijst mag ook in de brievenbus aan de Brug worden gedeponeerd. Bestellen kan tot 7 november. De ZWO-commissie heeft net als vorig jaar mooie vogelvoeder harten en taarten gemaakt, ze zijn prachtig verpakt en de totale opbrengst hiervan gaat naar de Ghanese projecten. We hopen dat u ZWO èn onze vogels een warm hart toedraagt!!!
 
Namens de ZWO commissie,
Jeanette Binnekamp
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkenraadsvergadering
datum en tijdstip 20-08-2019 om 19.30 uur
meer details

Gebedskring
datum en tijdstip 20-08-2019 om 19:15 uur
meer details

 
Escape Room "De Brug"

Info
Aanmelden
 
Kunst in de Nicolauskerk
Wilt u ook exposeren in de kerk, DOWNLOAD hier foto's van de ruimte.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.