Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep maart 2017 Berichten van de Z.W.O.-groep maart 2017

We zijn gestart!  De eerste 100 euro’s zijn binnen voor ons nieuwe project van Els van Teijlingen. De koek vond gretig aftrek bij het koffiedrinken na een fijne kerkdienst. De koek-voor-een –euro- actie bij de koffie zal zeker terugkomen.
In  de 40-dagen tijd gaan wij ons, zoals voorgaande jaren, inzetten voor 2 mooie binnenlandse projecten.
We willen in de kerkdienst van 19 maart stilstaan bij:
° Het mooie, dappere werk wat de mensen in de Pauluskerk in Rotterdam doen voor mensen in moeilijkheden. Alle jongeren worden uitgenodigd om maandag 13 maart met ons mee te gaan naar Rotterdam (vertrek 17.15 uur vanaf de Brug). We krijgen daar een rondleiding in de Pauluskerk en we krijgen een kijk op hun werk. Echt een mooie, indrukwekkende kans om van dichtbij te zien hoe de kerk heel praktisch kan handelen!  We streven er naar om 21.00 uur terug te zijn bij de Brug.
°Ook het bijzondere werk in jeugddorp `de Glind` bij Barneveld wat wordt gefinancierd door de Rudolphstichting willen we graag onder de aandacht brengen.  Daar worden ruim 120 getraumatiseerde kinderen, kinderen met psychische of gedragsproblemen, licht verstandelijk beperkte kinderen opgevangen. Ze kunnen allemaal veerkrachtig (op)groeien in gezinsverbanden met `gezinsouders`.
Voor deze 2 projecten wordt er in de dienst van 19 maart gecollecteerd,  na de dienst verkopen we kweekbakjes met zaden van allerlei groenten, kruiden en bloemen. De opbrengst hiervan gaat uiteraard ook naar bovengenoemde projecten.
Verder zijn er vanaf 19 maart de paasgroet kaarten te verkrijgen voor hen die in het buitenland gevangen zitten.
Juist in de 40-dagentijd, dagen van versobering en omzien naar de ander, is het goed om vrijgevig te zijn naar de kwetsbare medemens.
Bij dit kerkblad ontvang u weer het spaardoosje. De  opbrengst hiervan gaat naar diverse projecten in Myanmar. Ook dit zijn projecten die Kerkinactie dit jaar voor de 40-dagentijd heeft geselecteerd. De doosjes ontvangen wij graag terug op 1e paasdag. In de kerk zullen er o een klein aantal doosjes liggen voor diegenen die het kerkblad digitaal ontvangen of voor wie het in elkaar vouwen te lastig vindt. Van harte aanbevolen.
In de hal van de kerk kunt u uw oude mobiele telefoons, pennen met reclame opdruk (vol of leeg), lege cartridges en postzegels kwijt . Binnenkort staat de barometer daar ook weer om bij te kunnen houden of ons streefbedrag voor het project van Els in zicht komt. In de  groene portaalbus na de dienst zijn giften daarvoor hartelijk welkom!
 
Namens de ZWO-Commissie,
Jeanette Binnekamp

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerstfeest voor ouderen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 14:30 uur
meer details

Workshop Dankbare gedichten
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19:30 uur
meer details

 
Through Heaven's Eyes, 16 december 10 uur Nicolauskerk.
Interkerkelijk Gospelkoor Happiness uit Goes voert hun nieuwe kerstproject 'Through Heaven's Eyes' in onze gemeente uit. Al zingend vertelt dit enthousiaste koor het bijzondere verhaal van Gods liefde voor deze wereld. Naar verwachting wordt het een dienst die je niet mag missen.
ds. C.A. van Eck
 
 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.