Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep febr. 2015

Berichten van de Z.W.O.-groep febr. 2015

Allereerst staan we met de producten uit de wereldwinkel op zondag 1 februari na de kerkdienst klaar in de Brug. Onder het genot van koffie, thee of limonade kunt u uw bestelling aan ons doorgeven. Tevens verkopen wij eigengemaakte vogelvoedertaartjes en dergelijke. En heeft u de prachtige oude ansichtkaarten al gezien? O.a. van de koninklijke familie, oude portretjes, molens en kerken. Eén februari is de zondag van het werelddiakonaat. Door de internationale hulp die op gang kwam na  de ramp van 1953 is er in de Protestantse kerk aandacht gekomen voor werelddiakonaat.  ZWO (Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking) is daaruit voortgekomen. In de dienst wordt dit gemeentewerk toegelicht.
 
Op dinsdagavond 10 februari komt Jasper Maas naar onze gemeente. Hij zal bij de catechisanten vertellen van zijn werk in Ghana en aansluitend op de regionale ZWO avond in de Brug welke om 19.30 uur begint. Jasper is uitgezonden door classis Zierikzee vanuit Kerk in Actie om als docent te werken in het PLCT in Ghana. Hij is getrouwd met Mary (uit Ghana) .
Het Presbyterian Lay Training Centre (PLTC) in Tamale is het opleidingsinstituut van de Presbyteriaanse Kerk in Noord-Ghana. Vanuit het PLTC worden mensen opgeleid om een leidende rol te spelen in hun eigen kerkelijke gemeente, bijvoorbeeld als catechist of lekenprediker.
De kerk in het noorden van Ghana is klein en het PLTC moet rekening houden met een enorme variëteit aan lokale talen en een groot aantal analfabeten. Bovendien is de islam in Noord-Ghana de grootste godsdienst, wat de kerk voor de nodige vragen stelt. We hopen op 10 februari van Jasper Maas te horen wat nu de actuele uitdagingen zijn van het PLTC en van de kerk in Noord-Ghana. Op welke punten wordt het voor hen nu echt spannend? Hoe gaat men daar mee om? En: zouden wij in Nederland kunnen leren van de kerk in Noord-Ghana?
We hopen op een boeiende avond. U bent van harte welkom! Uiteraard rekenen we op afgevaardigden uit alle gemeenten, want met elkaar willen we bouwen aan een actieve betrokkenheid bij Zending en Werelddiaconaat!
Agenda
19.30 uur Welkom door Wico Dieleman, voorzitter ZWO Classis Goes              
19.35 uur Schriftlezing + gebed, ds. Arie Spaans
19.45 uur Welkom door afgevaardigde vanuit ‘ontvangende’ gemeente,
                Wolphaartsdijk
19.50 uur Presentatie door Jasper Maas
20.30 uur Pauze
20.45 uur Mogelijkheid tot stellen van vragen
21.10 uur Actuele informatie vanuit ‘het andere ZWO project’ in Ghana,
                Onyamé
21.20 uur Overige mededelingen
21.25 uur Rondvraag
21.30 uur Afsluiting
 
U ziet dat er we ook  over  ons andere Ghanese project, Onyame van Marleen van Asselt worden geïnformeerd.
In januari is er naar beide projecten € 400 overgemaakt.  Dit geld hebben we mogen ontvangen door uw giften,  door de 10% commissie die we ontvangen op de verkoop van wereldwinkel producten en de opbrengst uit de portaalbus.  Hartelijk dank voor uw warme belangstelling!
 
Namens de ZWO commissie,
Jeanette Binnekamp
(NL44INGB 0007774123 tnv ZWO Groep Wolphaartsdijk)

terug
 
 
 

Inloggen


 

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 22-02-2019 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 25-02-2019 om 18:30 uur
meer details

 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.