Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep april 2015 Een bericht van de Roemeniëgroep april 2015

Zaterdag 28 maart hebben we voor de achtste keer een  paasmarkt gehouden. Het is alweer een aantal weken geleden, maar wat denken we met veel plezier terug aan deze markt.
De dag begon met hier en daar een spatje regen en  de voorspellingen zagen er niet echt veelbelovend uit. Toch wist u met velen de paasmarkt weer te vinden. En wat deed u enthousiast aan alle activiteiten mee.
U kocht mooie spulletjes bij de verschillende kramen. Er werd gezellig bijgepraat in de koffiehoek onder het genot van een kopje koffie en een versgebakken wafel. De lootjes voor het rad van avontuur gingen zo vlot van de hand dat sommige mensen niet eens een lootje konden kopen. De een verliet de markt met een heerlijke taart, de ander met prachtig tuingereedschap of een heerlijke fruitmand. De kinderen gingen naar paaseitjes op zoek en lieten zich prachtig schminken.
Iedereen zette zich deze dag fantastisch in voor dat ene doel namelijk meehelpen om de renovatie van het kinderinternaat te verwezenlijken. In een van de vorige kerkbladen heeft u kunnen lezen dat dit heel veel werk is en dat het ook aardig wat gaat kosten. Maar tijdens de paasmarkt en dankzij een aantal giften hebben we het prachtige bedrag van €3.224 opgehaald. Een bedrag waar wij heel blij mee zijn, maar vooral ook de kinderen en de begeleiding van het kinderinternaat. Wij kunnen nu een mooie bijdrage aan de renovatie leveren.
Wij willen iedereen die zich voor deze markt heeft ingezet nogmaals hartelijk danken!
Begin mei vertrekken Sjaak Kloet en Yoeri Braamse met een volgeladen vrachtwagen richting Roemenië. Zij brengen bedden naar het verpleegtehuis in Chesau, zodat oude versleten bedden vervangen kunnen worden. Ze zullen ook opgeknapte schoolmeubels, een orgeltje voor de kerk, heel veel incontinentiemateriaal en kleding brengen. Er zal vast weer met grote blijdschap gereageerd worden als de vrachtwagen bij het verpleegtehuis aankomt.
Dankzij u is dit mogelijk.
 
Namens de Roemenië groep,
Esther van Aartsen

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerstfeest voor ouderen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 14:30 uur
meer details

Workshop Dankbare gedichten
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19:30 uur
meer details

 
Through Heaven's Eyes, 16 december 10 uur Nicolauskerk.
Interkerkelijk Gospelkoor Happiness uit Goes voert hun nieuwe kerstproject 'Through Heaven's Eyes' in onze gemeente uit. Al zingend vertelt dit enthousiaste koor het bijzondere verhaal van Gods liefde voor deze wereld. Naar verwachting wordt het een dienst die je niet mag missen.
ds. C.A. van Eck
 
 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.