Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten van de Z.W.O.-groep juni 2015 Berichten van de Z.W.O.-groep juni 2015

Nieuws vanuit Onyame
Marleen van Asselt was in januari/februari nog in Ghana na vier maanden afwezigheid. Over het algemeen ging het goed met de projecten, maar tegelijkertijd werd zichtbaar waar er nog extra behoefte was aan coaching en aanpassingen. Pleegdochter Lydia is landbouwdeskundige en heeft zich gespecialiseerd in veeteelt. Zij adviseert projecten van Onyame die hierop betrekking hebben. Haar toekomstige man is administratief geschoold en zal Onyame op dat vlak gaan ondersteunen. Inmiddels ontvangen 19 groepen met in totaal 160 mensen microkredieten. Eind juni zal Marleen weer een periode in Ghana zijn. De volgende brief stond in haar nieuwsbrief vermeld en wil ik u niet onthouden:
Het bestuur van Onyame ontving een brief van Joseph Wuni, de Ghanese projectmanager van het Chera Biisi Fari Project. Dit is een ecologisch landbouwproject in de omgeving van Chera. In deze regio begeleidt Onyame een programma voor gezondheidszorg waarbij vanuit een lokale kliniek zeven afgelegen dorpen worden bediend. Verder loopt er in het werkgebied van CBFP ook een programma voor epilepsiepatiënten.
Joseph schreef:
 
Aan de leden van het Onyame-bestuur
Beste bestuursleden,
Hoe gaat het met jullie en jullie familie? Ik hoop goed. Het management van het Chera Biisi Fari Project wil jullie hartelijk groeten en danken voor jullie grote deelname in onze activiteiten. We willen onze waardering uitdrukken voor de rol die Marleen van Asselt vervult in ons project. Er zijn veel zaken verbeterd voor de bewoners van het gebied waar wij werken door haar, in het bijzonder het gezondheidsproject, onderwijs, landbouw, hygiëne en nog veel meer andere zaken. Door de steun van Marleen zijn in zeven dorpen comités voor gezondheidszorg en kraamzorg opgezet en getraind. Ook op het gebied van hygiëne is training en promotie verzorgd. Er is een groep van 22 mensen getraind die van dorp naar dorp trekken om de inwoners te leren hoe ze de hygiëne kunnen verbeteren. Inmiddels is dit project enkele maanden geleden
overgenomen door de Ghanese overheid. Iedere eerste zaterdag van de maand wordt in elk dorp gebruikt voor het schoonmaken, hetgeen een opmerkelijke verbetering heeft opgeleverd.
Ook op het gebied van voeding, met name voor baby’s na de periode van borstvoeding, is veel vooruitgang geboekt in de strijd tegen ondervoeding bij kinderen in ons werkgebied. Verder is met hulp van bezoekers die Marleen meebracht naar ons gebied geld beschikbaar gekomen om leraren op onze school enkele jaren te steunen en hen trainingen te geven om hun lessen aan onze kinderen te verbeteren. Ook hebben we steun mogen ontvangen voor ons Guest House met solar systeem en voor een aantal noodzakelijke reparaties aan onze gebouwen. Verder werd Baba, een jongen uit Mishio van 9 jaar oud, geopereerd zodat hij weer een toekomst voor zich heeft, zonder hulp was dit nooit gelukt. We zijn God dankbaar dat hij Marleen op de juiste tijd naar ons toe liet komen. We zijn blij met de bevlogenheid van Marleen en de manier waarop ze de behoeftigen helpen wil. En met de financiële steun van Onyame die Marleen in staat stelt om ons iedere keer weer te bezoeken en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling in onze regio. God zegene jullie allen
 
Nieuws van Jasper Maas
Over het project in Tamale van Jasper Maas kan ik geen actuele informatie geven maar er is wel mooi persoonlijk nieuws! Op  2 mei is er bij Jasper en Mary Maas een dochtertje geboren die bij de naming ceremony op 9 mei de naam Anniek Kawuche Maas kreeg. Kawuche (spreek uit Kawoetjee) is het zusje van Albert.
Op zondag 14 juni wordt u van harte uitgenodigd om na de kerkdienst  te komen koffiedrinken in de Brug. We zullen weer allerlei fairtrade producten  neerzetten die u kunt bestellen. Ook voor leuke kadootjes kunt u in de wereldwinkel goed slagen!
Wist u dat u Jasper en Marleen ook op Facebook kunt volgen? (Onyame Ghana, Marleen van Asselt en Jasper Maas, Prebyterian Lay Training Centre)
Denkt u aan de groene portaalbus om bovenstaande projecten te steunen?
 
Namens de ZWO Commissie,
Jeanette Binnekamp

terug
 
 
 

Inloggen


 

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 22-02-2019 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 25-02-2019 om 18:30 uur
meer details

 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.