Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Berichten ZWO september 2015 Berichten ZWO september 2015

Als ZWO-commissie hebben we dit jaar als speerpunt om de jeugd te betrekken bij Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking. Begin dit jaar is Jasper Maas bij de catechisanten komen vertellen over zijn leven en werk in Ghana en in de veertigdagentijd heeft de hele gemeente actief meegedaan aan de handen-uit-de mouwen markt, waarbij vooral de basisschool is betrokken. Het volgende project zal zijn voor stichting Edukans. Deze stichting is bekend bij kinderen en hun ouders  van de Ichthusschool. Om het jaar steunt de Ichthusschool deze stichting door mee te doen aan de actie “schoenmaatjes”.
Stichting Edukans trekt zich het lot aan van kansarme kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. Ze zijn expert in het ontwikkelen van succesvolle onderwijsprogramma’s. Goed onderwijs is dé sleutel voor duurzame ontwikkeling. De stichting organiseert ook ieder najaar de actie “schoenmaatjes”. Hierbij is het de bedoeling dat er schoenendozen worden gevuld met allerlei artikelen van een verlanglijstje (artikelen als zeep, tandenborstel, pennen, schriften knuffel, enz.). De doos moet mooi worden versierd. Voor iedere doos komen de kosten voor verzending op € 6. De dozen worden in allerlei landen (vb. Ghana, Albanië, Irak, Libanon) uitgedeeld en de mensen die dat doen vertellen dat het ontroerend is te zien hoe blij kinderen hiermee zijn en hoe ze de doos koesteren als was het een schatkist.
Dit jaar willen we dit project niet alleen als Ichthusschool maar als hele gemeente steunen. Iedereen wordt uitgenodigd om schoenendozen te sparen en/of versieren en om artikelen of een bijdrage te schenken om er een succesvol evenement te maken. In de gezinsdienst van 11 oktober wordt hieraan aandacht besteed.
Verdere informatie hierover volgt in het volgende kerkblad. We hopen en rekenen op ieders enthousiaste medewerking!
We weten dat we daar niet tevergeefs op rekenen, want we zijn enorm blij met alle giften die we reeds mochten ontvangen: De spaardoosjes brachten € 563 op (vorig jaar € 415) en uit de verkoop van de paasgroeten konden we dit jaar
€ 41 voor Ghana bijschrijven (vorig jaar € 34).
Onlangs is er naar beide Ghanese projecten € 315 overgemaakt waardoor we nu al € 1240 naar beide projecten (dus totaal € 2480!) konden overmaken.
Er zal een barometer met het streefbedrag in de hal van de kerk komen zodat iedereen kan zien of we het gaan halen….
Uw giften blijven welkom in portaalbus en op de rekening van de ZWO (voorin kerkblad).
Volgende datum koffiedrinken met wereldwinkel is 18 oktober.
 
Namens de ZWO commissie,
Jeanette Binnekamp

terug
 
 
 

Inloggen


 

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 22-02-2019 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 25-02-2019 om 18:30 uur
meer details

 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.