Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
De leeskring

De leeskring

"Mensen van het oude land" verscheen in 1978 en daarin werd een beeld geschetst van het leven rond 1920 in en rond Oud-Sabbinge en Wolphaartsdijk. De oudere generatie onder ons  die hier opgroeide zal bij lezing herinnerd kunnen worden aan de verhalen van hun ouders en grootouders  uit deze contreien. Het werken bij de boer, de grote gezinnen, de voortdurende strijd om rond te komen, de rol van de kerk. Al deze aspecten komen aan bod in dit interessante boek.
Het zou leuk zijn als er dit keer zich ook mensen melden die misschien niet zo snel een boek lezen, maar die zich verhalen kunnen herinneren van ouders en grootouders die ooit zijn doorverteld om die vervolgens ons weer mee te delen.
In elk geval heb ik al iemand kunnen strikken die dicht bij het vuur heeft gezeten van de schrijver, namelijk René Nijsse. Het was zijn oom en als geen ander is René in staat ons te voorzien van bijzondere aanvullingen en anekdotes.
 
De exacte datum van de leesavond kan ik nog niet geven. Reken maar op half november. Het boek is vast en zeker te vinden in de bieb en wie er snel bij wil zijn, kan bij mij terecht.
Daan Ingelse

Wil je me bellen of mailen dan volgen hier de gegevens:
Telefoon: 612578 of 0643921350
E-mail:
Huisadres: Oudelandseweg 26, 4471RB Oud-Sabbinge
Als het kan graag reageren voor 12 oktober a.s.
Alvast plezier in de voorbereidende fase,
Daan Ingelse.

terug
 
 
 
 

Gebedskring
datum en tijdstip 21-08-2018 om 19:15 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.