Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep november 2015

Een bericht van de Roemeniëgroep november 2015

Het is alweer een hele tijd geleden dat u iets van de Roemeniëgroep in het kerkblad hebt kunnen lezen. Maar in de zomervakantie hebben een aantal inwoners  van Vice zeker niet stilgezeten. Het internaat waar ongeveer 30 kinderen op zitten is door een aantal werknemers en vrijwilligers volledig gerenoveerd. De badkamers zijn opgeknapt,  de elektriciteit en de waterleidingen zijn vervangen. Alles is weer netjes geschilderd. Kortom het gebouw ziet er weer prima uit.  Het project kostte in totaal € 9000,- . Wij hebben hier een mooie bijdrage aan mogen leveren van € 3000,- . De kinderen zijn nu weer gehuisvest in een mooi opgeknapt gebouw waar het voor hen prettig toeven is. De kinderen zijn u daarvoor erg dankbaar!
We starten op vrijdag 20  en zaterdag 21 november, zoals u van ons gewend bent met de verkoop van de amandel- en speculaasstaven. We komen dan langs de deuren om de bestellingen op te nemen en vrijdag 27 en 28 zaterdag november worden de bestellingen bij u thuis gebracht. Bakkerij De Koster zal de staven voor ons bakken, dus u bent verzekerd van een  zeer goede kwaliteit.
De meesten van u weten ondertussen het doel van deze actie, maar om het toch nog even in uw herinnering te roepen of voor degenen die het niet weten of vergeten zijn. Wij gaan alle inwoners van Wolphaartsdijk langs met de vraag of ze een amandel- of speculaasstaf willen kopen. De opbrengst gaat naar de armste inwoners van Vice. Zij krijgen met de kerst een voedingsmiddelenpakket aangeboden. In dat pakket zitten spullen als meel, olie, limonade en een lekker stukje chocola.
We hopen dat u weer lekker van de speculaas- en de amandelstaven zult genieten en ons ondersteunt met deze actie.
Er is weer heerlijke acacia honing te koop bij Cees Magnus, Stadseweg 2, waarvan de opbrengst voor Roemenië bestemd is.
 
Met vriendelijke groet,
namens de Roemeniëgroep
Esther van Aartsen

terug
 
 
 

Inloggen


 

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 22-02-2019 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 25-02-2019 om 18:30 uur
meer details

 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.