Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep dec. 2015 Een bericht van de Roemeniëgroep dec. 2015

Joseph Horvath is de directeur van het verpleegtehuis in Chesau. Hij heeft vorig jaar een hele nieuwe verwarmingsinstallatie aangelegd om zijn verpleegtehuis zo efficiënt en goedkoop mogelijk te verwarmen. De winters in Roemenië zijn veel kouder dan bij ons. Hij is dus altijd veel geld kwijt aan stookkosten. Wij hebben met steun van u een bijdrage geleverd van € 2.000 aan deze installatie. Hij heeft ons laten weten dat de verwarming prima werkt en dat hij heel blij is dat hij de komende winter voor warme kamers kan zorgen voor de bewoners van zijn verpleegtehuis.
Veel van deze inwoners gebruiken incontinentiemateriaal. Wij brengen ieder jaar veel incontinentiemateriaal naar het verzorgingstehuis omdat dit erg duur is in de aanschaf en omdat er heel veel gebruikt wordt. Wij willen daarom vanaf hier een oproep doen: Heeft u nog incontinentiemateriaal over, dan is het bij ons van harte welkom! U kunt het afgeven bij  Rein van Aartsen, Bertiusstraat 14, of Kees Magnus, Stadseweg 2.
Op zondag 20 december worden er na de kerkdienst weer kerststukjes verkocht. De opbrengst van deze stukjes gebruiken we ook voor de kerstpakketten die we aan de inwoners van Vice geven. U heeft hier in het vorige kerkblad over kunnen lezen.
Bas de Koeijer en Amber Braamse hebben ons laten weten met de Roemenië groep te gaan stoppen. Wij vinden het natuurlijk erg jammer, maar we willen ze nogmaals heel hartelijk bedanken voor hun jarenlange inzet.
 
Met vriendelijke groet,
Namens de Roemenië groep
Esther van Aartsen

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerstfeest voor ouderen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 14:30 uur
meer details

Workshop Dankbare gedichten
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19:30 uur
meer details

 
Through Heaven's Eyes, 16 december 10 uur Nicolauskerk.
Interkerkelijk Gospelkoor Happiness uit Goes voert hun nieuwe kerstproject 'Through Heaven's Eyes' in onze gemeente uit. Al zingend vertelt dit enthousiaste koor het bijzondere verhaal van Gods liefde voor deze wereld. Naar verwachting wordt het een dienst die je niet mag missen.
ds. C.A. van Eck
 
 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.