Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Een bericht van de Roemeniëgroep febr.2015 Een bericht van de Roemeniëgroep febr.2015

Op zaterdag 28 maart zijn we van plan om weer een paasmarkt te organiseren.
Zoals u van ons gewend bent, zijn er weer allerlei activiteiten zoals natuurlijk het rad van avontuur met vele mooie prijzen, activiteiten voor de kinderen, verkoop oliebollen, verkoop mooie paasstukjes en nog vele andere activiteiten waarvan  u binnenkort via  het volgend kerkblad en flyers op de hoogte wordt gehouden. Het doel van de paasmarkt is dit jaar is een bijdrage te leveren aan de renovatie van het kinderinternaat in Vita.
Het kinderinternaat is opgericht in 2007 ten behoeve van kinderen die of wees of afkomstig zijn uit sociaal zwakkere gezinnen, waarvan  de ouders werkeloos  of verslaafd zijn. Op dit moment verblijven er 31 kinderen in het tehuis, waarvan 18 jongens en 13 meisjes. De leeftijd varieert van 6 tot 15 jaar. Deze kinderen gaan naar de basis- en middelbare school in Vita. Deze school in Vita vervult een regiofunctie. Dus ook kinderen uit de omliggende dorpen waarvan de basisschool al lang  gesloten is,  gaan naar de school in Vita. Het kinderinternaat wordt gedeeltelijk door vrijwilligers en door een aantal beroepskrachten gerund. En wordt financieel  in stand gehouden door donaties.
Indien het kinderinternaat niet aan de eisen kan voldoen die de Roemeense overheid stelt aan de modernisering van de sanitaire voorzieningen, wordt het  internaat  gesloten. Dit zou niet alleen rampzalig zijn voor de kinderen uit het internaat, maar ook voor het voorbestaan van de regioschool in Vita. Zonder kinderen van het internaat wordt de regioschool te klein.
Het sanitair en de badkamer dient te worden aangepast aan de eisen van deze tijd, zoals warmwatervoorziening, gescheiden douches voor jongens en meisjes, vervangen van lekkende leidingen ter voorkoming van bevriezende waterleidingen en afvoeren in de winter.
Wij willen dan ook graag een bijdrage leveren aan deze renovatiekosten om het voortbestaan van het kinderinternaat en de school te helpen waarborgen om zodoende  de leefbaarheid van Vita en omgeving te behouden.
Helpt u mee?
 
Namens de Roemeniëgroep,
Hans Meijaard en Esther van Aartsen

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerstfeest voor ouderen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 14:30 uur
meer details

Workshop Dankbare gedichten
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19:30 uur
meer details

 
Through Heaven's Eyes, 16 december 10 uur Nicolauskerk.
Interkerkelijk Gospelkoor Happiness uit Goes voert hun nieuwe kerstproject 'Through Heaven's Eyes' in onze gemeente uit. Al zingend vertelt dit enthousiaste koor het bijzondere verhaal van Gods liefde voor deze wereld. Naar verwachting wordt het een dienst die je niet mag missen.
ds. C.A. van Eck
 
 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.