Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Pastoraat/Wijkindeling Pastoraat/Wijkindeling

Onder het pastoraat verstaan we het omzien naar elkaar in de ruimste zin van het woord.
Vanuit de protestantse gedachte van het priesterschap van alle gelovigen en vanuit de overtuiging dat wij als gemeente samen het ene lichaam van Christus vormen, is het pastoraat niet alleen een taak van de predikant en de ouderlingen. Pastoraat is een taak van de hele gemeente. De ouderlingen hebben daarbij de taak om samen met de predikant te zorgen dat de gemeente zodanig wordt toegerust dat een ieder zich een levend lid van het lichaam van Christus mag weten.

Met het oog op het bezoekwerk is de gemeente in wijken ingedeeld waarin een wijkteam, bestaande uit een ouderling en wijkassistenten, pastoraal verantwoordelijk is. De wijkassistenten verlenen daarbij hand- en spandiensten, zoals het brengen van bezoeken bij nieuw ingekomenen, jarige ouderen en ouderen in het algemeen, jubilea en geboorte.

Indien u een pastoraal bezoek wenst kunt u dit te allen tijde kenbaar maken aan één van de leden van uw wijkteam.

Wijkindeling ouderlingen en bezoekwerkers

In het pastoraal overleg is er een nieuwe wijkindeling gemaakt. U kunt zo zelf zien wie uw wijkouderlingen en bezoekwerkers zijn. Als u behoefte heeft aan een pastoraal gesprek kunt u contact opnemen met de betrokken personen.

Namens het pastoraat

Ouderling: vacature (contactpersoon ds. van Eck)
Wijk 1: Bertiusstraat , Friesestraat , Hoofdstraat , Wolfertsplein, Nazareth, Lageweg, Arjaan Katsmanstraat, Hoekweide, Kromme Kreek.
Bezoekwerker: Ali Westerweel, tel. 581600              
Wijk 2: Bokkeweg, Dooldijk, Kostersweg, Meuleweie, Noorddijk, Oostkerkestraat , Oude Kade, Stadseweg, v.d. Baanstraat, Rode Wijk                       
Bezoekwerkers: Nel Eggebeen, tel. 581491 en
Els op ’t Hof, tel. 581325            

 
Ouderling: vacature (contactpersoon ds. van Eck)
Wijk 3: Boomdijk, Burg.van Oeverenstraat, Burg. Hackstraat, Frederikstraat, Heerenpolderweg, Lepelstraat, Molendijk, Villa Novastraat , Kaaidijk, Oude Veerdijk.
Bezoekwerker: Ali Westerweel, tel. 581600            

Wijk 5: Aardebolleweg, Dr. Vosstraat, Groene Kruisstraat, Henri Dunantstraat, Papeweg, Sportweg, Weeldijk, Zandkreekweg, Zuidvlietpolderweg.
Bezoekwerkers: Mattie de Kam, tel.581248 en
Willy de Leeuw, tel. 581816

 
Ouderling: Johan Smallegange, tel. 581339
Wijk 7: Kasteelstraat, Oudelandseweg,
Pr. Bernhardstraat , Ring, Zuiderlandweg, Oudelandsedijk.              
Bezoekwerker: Ali Westerweel, tel. 581600

Wijk 8: Goes, Ter Valcke, Randhof, Ter Weel.   
Bezoekwerker: Mary den Haan, tel. 581702
 
Ouderling: Heleen de Wit, tel. 586086

Wijk 4: Dresselhuisstraat, Gardenierhof , Van Walenburghof, Vliedbergstraat, Burg. C. Koertstraat
Bezoekwerkers: Tannie Kloet, tel. 581566                

Wijk 6: Batterijweg, Bijsterweg, Bouwenputseweg, Kortedijk, Muidenweg, Planketent, Van Strienweg, Veerweg, Watersportweg, Wolphaartsdijkseveer, Inlaag, Schelphoek, Kwistenburg, Westerlandpolderweg, Lewedorp, Br. en zr. Polder, Domeinplaatweg, Perponcherpolderweg, Egbert Petruspolder, Poelwijck, Boogstraat.
Bezoekwerker: Will van Aartsen, tel. 581509

 
Vertrouwenspersonen:
inzake diaconale zaken: voorzitter diaconie (zie kerkblad)
overige zaken: ds. Corine van Eck, tel. 581273

terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerstfeest voor ouderen
datum en tijdstip 13-12-2018 om 14:30 uur
meer details

Workshop Dankbare gedichten
datum en tijdstip 13-12-2018 om 19:30 uur
meer details

 
Through Heaven's Eyes, 16 december 10 uur Nicolauskerk.
Interkerkelijk Gospelkoor Happiness uit Goes voert hun nieuwe kerstproject 'Through Heaven's Eyes' in onze gemeente uit. Al zingend vertelt dit enthousiaste koor het bijzondere verhaal van Gods liefde voor deze wereld. Naar verwachting wordt het een dienst die je niet mag missen.
ds. C.A. van Eck
 
 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.