Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
Stichting Onyame Stichting Onyame

Wolphaartsdijk, 26 augustus 2014
Geacht gemeentelid,

“Ik kan vertellen dat het me elke keer weer verwonderde hoeveel verschillende en mooie dingen Marleen heeft opgezet. Wat ze me ook op een mooie manier heeft laten zien is hoe God zo enorm zichtbaar is in alle projecten en hoe Hij haar de juiste mensen op de juiste plekken heeft laten ontmoeten en neerzetten.” Ronald Wagenaar, bestuurslid Onyame  

Bovenstaand citaat komt uit het reisverslag van bestuurslid Ronald Wagenaar na zijn rondreis langs de projecten die stichting Onyame heeft kunnen opstarten. Hij noemt als voorbeeld verpleegkundige Vida die moeiteloos het werk van Marleen overneemt als zij er niet is, zowel in Noord als in Zuid Ghana. En daarnaast Mr Godfrey die een garagebedrijf heeft  halverwege Accra en Sandema. Daar mag Marleen kosteloos logeren en de auto’s die veel te lijden hebben door de slechte wegen worden er tegen kostprijs en zonder doorberekening van uurloon hersteld. Mr Godfrey zelf zegt een missie te hebben: met zijn garage zendelingen te helpen.
Vanuit Tamale hoorden we via Jasper Maas over de mooie paasviering die 2000 christenen vierden terwijl gasten konden verblijven in gastgezinnen van zelfs moslim- en traditioneel religieuze achtergrond. Voedsel wordt gedeeld en contacten gelegd. Heel bijzonder dat dat in Noord Ghana mogelijk is! Zijn werk in het opleidingscentrum voor pastoraal werkers gaat gestaag door.
 
Deze  projecten hebben veel geld nodig. Wij vragen u uw betrokkenheid te tonen door het geven van een gift. Mede dankzij uw gift hebben we vanaf 1 januari 2014 ruim 1000  euro ontvangen wat we verdelen over de projecten. We streven ernaar om in 3 jaar tijd beide projecten met 3000  euro te kunnen steunen. Helpt u ons mee dit doel te bereiken?
Maak uw gift over op:   IBAN: NL41INGB 0007774123 t.n.v. ZWO Groep Wolphaartsdijk.
 
Voorzitter ZWO Commissie,
Jeanette Binnekamp

terug
 
 
 

Inloggen


 

Wijn in de bijbel
datum en tijdstip 22-02-2019 om 20:00 uur

meer details

Catechisatie
datum en tijdstip 25-02-2019 om 18:30 uur
meer details

 
Kunst in de kerk
Vanaf de eerste zondag van de Adventstijd zal in ons kerkgebouw de beeldend kunstenaar Juliette Korse exposeren. Haar werk is bijzonder kleurrijk en zij heeft zich vooral gespecialiseerd in het schilderen van portretten. 'Het is fascinerend om in kleur een portret weer te geven', schrijft ze op haar website: 'Een zoektocht, een avontuur, om met kleur te werken tot ik tevreden ben'.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.