Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk
 
 
ZWO-nieuws nov. 2014 ZWO-nieuws nov. 2014

“De uitbraak van het ebolavirus in de West-Afrikaanse landen Guinee, Sierra Leone en Liberia is wereldnieuws. Zeker nu er ook een aantal besmettingen buiten Afrika zijn. Ghana, ook in West Afrika, heeft vooralsnog geen ebola-gevallen. De angst voor de dodelijke ziekte heeft het land echter wel in zijn greep. De afgelopen maanden zijn er meer dan honderd verdachte personen getest op ebola. Bij ieder geval haalde het hele land weer opgelucht adem als de uitslag negatief bleek te zijn. Voorlichtingscampagnes van de overheid over de preventie van ebola zijn op alle televisiezenders te zien en een ban op internationale conferenties werd afgekondigd. Samatha krijgt zelfs ebola-les op school en kent het hele rijtje preventiemaatregelen uit haar hoofd.”
Bovenstaand komt uit een blog van Jasper Maas vanuit Noord Ghana. Zijn vrouw Mary die verpleegkundige is, krijgt trainingen om alert te zijn op ebola. Samatha is hun pleegdochtertje. Veel spanningen momenteel dus rond deze dodelijke ziekte.
Over Onyame lezen we van Marleens inspanningen hier in Nederland om geld in te zamelen voor meisje Blessing die dringend een hartoperatie moet ondergaan. Zij en haar moeder worden al gesteund vanuit het familieondersteuningsfonds van Onyame. Deze operatie vraagt op korte termijn extra financiële hulp van Onyame. We zullen als ZWO groep kijken of wij hieruit vanuit de gemeente ook iets aan kunnen bijdragen. Uw giften hiervoor zijn van harte welkom.
Zondag 9 november bent u weer van harte welkom in de Brug voor koffie, thee of fris waarbij u uw bestelling kunt opgeven voor de wereldwinkel. Ook de cadeau artikelen zijn weer verkrijgbaar.
Enige tijd geleden kregen we via een gemeentelid heel veel oude ansichtkaarten voor de ZWO aangeboden voor de postzegels. Deze kaarten waren echter zo mooi dat we hebben gevraagd ze per stuk te mogen verkopen voor ons goede doel. De kaarten zullen bij het koffiedrinken vanuit de ZWO te zien zijn waarbij u deze kunt kopen. (kosten 1 euro voor 4 stuks)
 
Namens de commissie,
Jeanette Binnekamp

terug
 
 
 
 

Gebedskring
datum en tijdstip 23-10-2018 om 19:15 uur
meer details

Doopouderkring
datum en tijdstip 25-10-2018 om 19:30 uur
meer details

 
Nieuwe expositie
Op dit moment zijn in ons kerkgebouw prachtige schilderijen van ons gemeentelid Nelleke Luteijn te bewonderen. Natuurlijk is de kerk elke zondag open om ze te bekijken. (zie fotoalbum)
Meer info
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.